Maak een onderscheid tussen je zakelijk en persoonlijk profiel.

Je zakelijke account is geen ideale plek om een ​​verheerlijkt album over je persoonlijke leven te maken of om foto’s van je persoonlijke vrienden en familie te posten.

De enige mensen die op dat moment verbinding zullen maken met die foto’s, zijn de mensen die je persoonlijk gezien kent.

Natuurlijk is het belangrijk om een ​​band en relatie met je klanten te creëren.

Het is prima om af en toe een selfie te posten of achter de schermen naar je salon te laten kijken en jezelf persoonlijk aan je volgers ook voor te stellen.

Wanneer je een onderscheid maakt tussen een zakelijk en persoonlijk account, zal de klantrelatie meteen een heel stuk professioneler en duidelijker worden.

Nog een belangrijk voordeel is dat je op Instagram met een bedrijfsaccount statistieken kan ontvangen over je verhalen, berichten en volgers.

En meten = weten!

Daarnaast kan je ook nog informatie over je salon toevoegen, zoals openingsuren, locatie, telefoonnummer, link van je website, kan je hoogtepunten aanmaken, kan men online een afspraak bij je boeken en kan je tegenwoordig zelfs al een winkel van je producten toevoegen, heel wat dus.

Bovendien, is deze functie nog eens geheel gratis.

Tijd dus om aan de slag te gaan!

Converteren naar een bedrijfsaccount via de accountinstellingen vanuit je persoonlijk profiel, doe je op deze manier:

  1. Ga naar je profiel en tik rechtsboven op Menu.
  2. Tik op  Instellingen.
  3. Tik op Account.
  4. Tik op Overschakelen naar professioneel account.
  5. Tik op Bedrijf.
  6. Als je wilt, kun je de stappen volgen om je bedrijfsaccount te koppelen aan een Facebook-pagina die is gekoppeld aan je bedrijf. Deze stap is optioneel en maakt het eenvoudiger om gebruik te maken van de functies die beschikbaar zijn voor bedrijven in de Facebook-familie van apps. Op dit moment kun je slechts één Facebook-pagina koppelen aan je bedrijfsaccount.
  7. Voeg informatie toe, zoals de categorie van je bedrijf en je contactgegevens.
  8. Tik op Klaar.

Wens je je persoonlijk profiel niet om te schakelen, dan maak je best een volledig nieuw account aan voor je salon en volg je alle stappen.  Op een gegeven moment zal hij vragen of dit een persoonlijk of bedrijfsaccount moet worden.

Kijk dan eens even rond in het volledige menu, neem er de tijd voor en experimenteer.

PS; nog een laatste tip?

Je kan je persoonlijk account op privé instellen.  Zo kunnen klanten zich niet vergissen en vermijd je meteen vervelende situaties.

 

Liefs, Krista.